НАП-Пловдив: Апелираме за дистанционно деклариране и плащане на задълженията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:55 / 23.01.2020
7553
Пресконференция по повод кампанията по прием на годишни данъчни декларации за доходи получени от физически лица през 2019 г. се проведе в НАП Пловдив. На нея присъстваха Иван Видов, заместник-директор на териториална дирекция НАП Пловдив и Мария Лалева, директор на дирекция "Обслужване"

"През 2019 В НАП постъпиха над 2 млрд.лв. В сравнение с предходната година има ръст с 10 %. Нашата цел е бързо и качествено обслужване на клиентите при спазване принципа на доброволността. Насърчаваме и апелираме за дистанционно деклариране и плащане на задълженията. Така че основният ни призив към клиентите е да дойдат и да си вземат своя ПИК (персонален идентификационен код). Безплатен е и издаването му отнема отнема няколко минути. Безсрочен, не се нуждае от преиздаване. Виртуалният ПОС терминал е на сайта на НАП, а физическите пос терминали са разположени по гишетата в салоните за обслужване", каза Иван Видов.

"Тази година са налице законодателни промени. Основната им идея е улесняване на гражданите при деклариране на доходите. До края на февруари всички работодателите имат задължението да подадат справка за изплатени през 2019 г. доходи по трудови правоотношения, както и удържаните данъци. До тази дата и платците на доходи трябва да подадат справка за изплатените суми по извънтрудови правоотношения", коментира г-жа Лалева.

Вижте повече във видеото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).