Мошеникът Сергей Димитров: Гледайтe филма "Опасен чар"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (5)
15:42 / 21.07.2022
11610
Мнимият депутат Сергей Димитров изпрати журналистите да гледат филма “Опасен чар", предаде репортер на Plovdiv24.bg. На въпрос извън съдебната зала дали е депутат, той ехидно отговори “Гледай филма опасен чар".

Сергей Димитров остана в ареста, с решение на Пловдивския окръжен съд. Днес стана ясно, че Сергей е от ромски произход и е отраснал в дом за сираци. Защитникът му адвокат Чингарова каза, че въпреки тези обстоятелства, той не е осъждан и се е запазил далеч от извършването на престъпления досега, поради което има чисто съдебно минало. Това бе причина тя да настоява пред съда за по-лека мярка за неотклонение от “задържане под стража", като поиска “парична гаранция".

Според нея, най-тежката мярка е “предварителна наказателна репресия" спрямо него. Освен това той е заявил, че ще възстанови парите, които дължи по четирите обвинения, в размер на 12 950 лева. Няма опасност и да се укрие, както и да извърши други престъпления, ако е на свобода под парична гаранция, каза адвокат Чингарова.

Прокурор Тодор Павлов обаче бе изумен от това, че защитничката на Димитров твърди, че той е с четири повдигнати обвинения, при положение, че е наясно с обвинението и това, че срещу него има повдигнати още 15 обвинения на 18.07.2022 година. Разпитани са били и още свидетели, които твърдят, че са измамени от него. Така обвинението е набъбнало за общо 130 хиляди лева. Адвокатката му Чингарова каза, че е нормално при такъв медиен интерес хората да предявяват претенции към него и затова има толкова още обвинения.

Разследването по делото не спира.

Всичките показания на свидетелите по делото показват неговият многолик образ, каза съдията. Той се е представял пред обществото по различен начин. Казвал е, че е депутат и е обещавал да им съдейства за узаконяването на обекти. Другаде пък се е представял като ромски лидер, който им помага за да заведe дела за кръвнина по вече минали дела преди много години. За всичко това е вземал от хората от ромски произход пари за услугата. Дори е инсценирал дела от съдебна зала, като ги е извиквал по високоговорител.

На други места той се е показвал като човек, който се занимава с партийни дела и може да им уреди финансиране по европроекти. Представял се е като човек с много възможности, който е близко лице до различни партийни лидери и партии. В качеството си на адвокат и сътрудник е обещавал решаването на проблем и съдействие на загубили валидност телкови решения. Пред други пък е обещавал прекарване на ток на имоти и др. Като общински съветник направо им е обещавал съдействие за закупуване на общински имоти.

В крайна сметка разследващите не са открили нито едно доказателство, че Сергей Димитров наистина упражнява някоя от тези професии.

Според съдебния състав той е човек с трайно установени наклонности да представя себе си по нереален начин, с цел да намери голям кръг лица, които да му се доверят за решаването на проблемите им.

По тези причини и поради факта, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши още престъпления съдът го остави в ареста.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (5):
21.07.2022 Излъганите роми за пишман депутата от Пловдив: Няма да го бием, искаме само да ни върне парите
16.07.2022 Сергей Харварда измамил още 30 души за 128 000 лв.
15.07.2022 Говори адвокатката на арестувания в Пловдив пишман депутат
14.07.2022 Осветлиха наглите схеми на арестувания в Пловдив тип
14.07.2022 В Пловдив е арестуван мъж, носил у себе си снимки с Бойко Борисов и Зико
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).