Много пиян пловдивчанин сътвори куп безумия с колата си

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
17:32 / 26.11.2020
5738
51-годишният пловдивчанин Димитър Богунски успя да отърве затвора, след като сключи споразумение. Срещу него беше повдигнато обвинение за шофиране след потреба на алкохол (3,25 промила), предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 16 август двама пловдивчани седели на пейка пред блока си, когато в близост до тях паркирал лек автомобил "Опел Вектра“, шофиран от подсъдимия Богунски. Същият качил автомобила на тротоара, като без да спира, преминал през него, после през блоковата градинка и навлязъл в детска площадка. След това тръгнал на заден ход и ударил автомобил "Хонда CR-V“, която била собственост на един от свидетелите на пейката.

Била извикана полиция, а дрегерът отчел, че Богунски е шофирал пиян – с 3,25 промила. Той бил арестуван, а по-рано днес се изправи пред съда, за да бъде наказан за постъпката си.

Страните по делото успяха да си стиснат ръцета и договориха следната присъда – 1 година условна с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 200 лева. Богунски, който работел като шофьор, ще остане без книжка за срок от една година.

Докато адокатът му и прокурорът обсъждаха параметрите на наказанието, подсъдимият беше видимо притеснен, тъй като не разбра, че присъдата е условна (в съдебната практика присъдата е отложена по чл. 66 от Наказателния кодекс):

Член 66 от НК: Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието.

Щом разбра, че няма да влиза в затвора, Богунски се успокои. Съдията по делото подчерта, че ниската глоба е толеранс от съда, тъй като подсъдимия нямал предходни наказания.

Споразумението е окончателно.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).