Младежки център Пловдив изненадва с ново зелено пространство за уроци на открито

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:14 / 18.06.2021
3510
Днес бе направена символичната първа копка на новото зелено пространство в ОП "Младежки център Пловдив“. Зам.-кметът Георги Титюков и директорът на центъра Димитрия Тодорова дадоха началото на втората по вида си на Гребна база образователна стая на открито в УПИ II-спортни дейности публичен достъп от кв.2 – нов по плана на Спортен комплекс "Отдих и култура“, гр. Пловдив.

Със създаването на образователната стая на открито ще бъде надградена дейността на центъра с цел подобряване на социалното включване на младите хора и мотивация към здравословен  и екологичен начин на живот.

През 2018 г. бе открита първата по рода си образователна биоградинка. В нея се провеждат неформални дейности по метода "Учене чрез преживяване“, детски занимални, открити уроци, както и събития за деца, младежки, родители и преподаватели.

Очаквайте откриването на пространството през месец юли.

Образователната стая на открито се изгражда като част от проект "Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“, реализиран по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).