Малчугани от ДГ "Мирослава" трогнаха пловдивски медици и хора от старчески дом

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:12 / 04.12.2020
4447
По традиция в навечерието на 6 декември по случай Никулден екипът на ДГ "Мирослава" отбелязва празникът "Бисерчета на доброто". Тази година, независимо от извънредните обстоятелства, учители, деца и родители се изправиха пред предизвикателството да го реализират онлайн.

Екипът предостави възможност на всяко дете да прояви креативност и да участва от разстояние, като изрази милосърдие, благодарност и подкрепа чрез своето творчество. Децата от първа група претвориха своите ръчички с бои в голямо сърце, обградено с надпис: "Благодарим за добротата, която носите в сърцата".

Друга част от най-малките представители на детската градина изпратиха пано от "Топли ръкавички" и сгряха сърцата на възрастните хора от старчески дом "Свети Василий". Всяка ръкавичка носеше призив от децата: "Да бъдем добри и да се обичаме", "Нека обич пълни сърцата ни", "Топлина и любов за всеки", "Заедно можем повече" и др.

Родителите и децата от втора група решиха да зарадват деца от Кризисен център "Рада Киркович" с коледна елха. Те я украсиха с "Бисерчета на доброто" под формата на големи снежнобели топки, носещи послания за здраве, любов, надежда и доброта. Трета група изработиха макет на "Морско дъно" със златни рибки по случай Никулден - празник, който носи здраве и благополучие на всички семейства. Пожелаха златните рибки да сбъднат желанията на медиците от УМБАЛ "Каспела".

Изработено беше и тематично пано за Дома за възрастни хора " Св. Василий" под надслов: "Доброто винаги побеждава!". Най-големите представители на ДГ "Мирослава" - децата от четвърта група, се включиха в предизвикателството с рисунки и ръчно изработени коледни картички, подготвени специално за работещите в УМБАЛ "Каспела". Те проявиха невероятна творческа креативност, благодариха на медиците и им пожелаха здраве, търпение и да бъдат все така всеотдайни в грижите си за хората.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
05.12.2020 Пловдивчани в битка за най-евтиния шаран
04.12.2020 В навечерието на Никулден кметове раздадоха 120 кг риба в Първенец
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).