МОСВ шефът с куп суперлативи за Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
08:31 / 15.07.2020
3117
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров сподели своята изключително позитивна оценка за град Пловдив по време на днешната си среща с кмета Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза той:

"Пловдив е втора столица на България и ние като министерство ще подпомогнем града както можем – жителите на град Пловдив го заслужават! Още един път се убедих, че София и Пловдив много си приличат – и двата града в момента изграждат южната тангента на околовръстните си шосета. Питейната вода също ще идва от юг.

За разлика от София вие имате две летища – и военно, и цивилно. И двете са много добри и могат да се ползват. Летище "Пловдив“ има всички сертификати и може да работи – то е и резервно на летище "София“, а освен това имате по-малко мъгла от нас.

В града е хубаво да се изчисти реката. На 10 години може да дойде голяма вълна – не е нужно да залива града. Това не става с магическа пръчица, а с много усилия и е похвално, че имате толкова амбициозен кмет.

Няма да е лошо и Гребния канал да разширите, за да може да се провеждат европейски и световни първенства. Трябва да помислим и как да се захранва с вода, за да са по-малки разходите, но това са наши технически изчисления и дейности, които ще направим. Гребната база и цялата инфраструктура около нея са прекрасни и ми харесват от дете.

Пловдив е голям град, втори по големина в страната. Всичко ,което го има в една столица, трябва да го има и тук".

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).