"Лаута" се увеличи с 80 декара!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:07 / 20.03.2019
9545
Поредното 16-то залесяване на парк "Лаута" в "Тракия", но първото за тази година направиха кметът Иван Тотев и районните кметове Костадин Димитров, Димитър Колев, Ральо Ралев, Николай Чунчуков и директорът на ОП "Градини и паркове“ Стоян Алексиев. 90 чинара и 10 иглолистни дървета е новото попълнение от дървета в парка. На място е изградена и поливна система със сондаж.

Най-големият парк в "Тракия“ е едно от любимите места за пловдивчани за разходка и отдих сред природата. През последните години Община Пловдив увеличи площта му общо с 80 декара, след като напролет и наесен се провеждат залесителни акции. До момента са засадени над 2100 дървета от различни видове.  

Покрай пешеходната алея, която свързва две от зоните в район "Тракия", има засадени над 200 дръвчета от червенолиста слива, които в момента са нацъфтели. След засаждането кметовете разговаряха с граждани, които споделиха, че районът е станал още по-хубав. Те поискаха няколко пейки, на които да почиват, ако се изморят, докато се разхождат. Кметът Иван Тотев разпореди възможно най-скоро да бъдат сложени такива покрай алеята с цъфналите дървета.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).