Куп европейски президенти със "семейна снимка" в Стария град

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
13:50 / 11.09.2016
6912
Plovdiv24.bg представя програмата на европейските държавни глави в Пловдив. 

Срещата е два дни - на 14 септември президентите на страните от групата "Арайолуш" ще са в града под тепетата, а на 15 септември отпътуват за София. По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на посещение в България пристигат президентът на Федерална република Германия Йоахим Гаук, на Италианската република Серджо Матарела, на Република Латвия Раймондс Вейонис, на Република Малта Мари-Луис Колейро Прека, на Република Полша Анджей Дуда, на Португалската република Марсело Ребело Де Соуза, на Република Словения Борут Пахор, на Република Унгария Янош Адер и на Република Финландия Саули Нийнистьо.

В рамките на форума те ще обсъдят бъдещето на обединена Европа и на Балканите, както и най-големите предизвикателствата - миграционната криза, борбата с тероризма и Европа след Брекзит.

Ето и програмата на специалните гости в Пловдив:

От 14,15 до 14,50 часа на 14 септември в градината на Етнографския музей ще се състои официалното посрещане на държавните ръководители.

В 14,55 часа пред сградата на Музея ще бъде направена "семейна снимка" на участниците в срещата, след което президентът Росен Плевнелиев официално ще открие 12-ата Срещата на държавните ръководители от групата "Арайолуш". 

След работните сесии пък президентът Росен Плевнелиев и кметът Иван Тотев ще покажат на гостите част от забележителностите на красивия Пловдив.

Мерките за сигурност по време на срещата ще са изключително засилени. Заради нея на 13 и 14 ще бъде преустановен достъпът на автомобили в Стария град.

Пловдивчани, притежаващи разрешителни за влизане в Стария Пловдив обаче ще могат да паркират безплатно в "синя зона" и "зелена зона", като за целта е необходимо пропуските им да бъдат поставени на видно място на таблото на автомобила. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
14.09.2016 Президентът: Пловдив е съкровище под открито небе
14.09.2016 Засилено полицейско присъствие в Стария град, само линейка проби
кордона
14.09.2016 Световни лидери заседават в Пловдив днес
13.09.2016 Без автомобили в Стария Пловдив, вижте кога и защо
12.09.2016 Спират движението по централни улици в Пловдив заради височайши гости!
10.09.2016 Фасадата на Етнографския музей грейна
Още новини от Новини от Пловдив:
Митрополит Антоний: Епархията на Николай Пловдивски, въпреки "Рол...
ББР обяви търг за мегакомплекс в Пловдив
Пловдивски университети се включиха в протеста, остават затворени...
Двама са в болница след поредната катастрофа в Пловдив
7 дни след кошмара на бул. "Руски": И тази седмица започна с инци...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).