Къде да инвестираме в Пловдив? Вижте едно от ТОП предложенията на града!

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 22.05.2019
8960
Европейската столица на културата продължава стремглаво да жъне успехи и в сектора за дългосрочни инвестиции.

Както брокерите редовно отчитат, пазарът на недвижими имоти в Пловдив е изключително интензивен и благоприятен. Очаквано, най-предпочитаните инвестиции в подобни дългосрочни активи за поредна година са тези "на зелено“, сочат експертните анализи, като по този начин инвеститорът може да избира изложение на имота, етаж, разположение и всичко останало. А подобна инвестиция води и до друго – идеята, след като си закупил жилище, да печелиш от него.

Пловдив е от градовете, отличаващи се за подобно бизнес начинание не само заради добрата си инфраструктура, зелени площи и туристически притегателната си сила, но и заради динамичния начин на живот, който може да предложи на младежите. Именно те са едни от основните инвеститори в недвижими имоти. Всъщност, родителите инвестират в жилище, което да ползват децата им докато са студенти, а след дипломирането им – да отдават под наем.

Нов обект, изграден в Пловдив именно с инвестиционна цел, е жилищен комплекс Младежки хълм. Сградата се намира непосредствено срещу входа на Стоматолочигния факултет, на няколко минути пешеходно разстояние от входа на МУ Пловдив откъм ул. "Любен Каравелов“. Обектът е изграден до Акт 14, но вече е с поставени дограма, изолации и окабеляване, което предполага и по-ранното му завършване и придобиване на Акт 16 от предвиденото. Всъщност, строителят работи за завършване на сградата още преди края на лятото, за да може за новата академична учебна година жилищата да са готови.

Локацията на обекта го прави изключително апетитен, заради което повече от 90% от жилищата в него са напълно разпродадени. Интересът е от различни групи клиенти.

На първо място това са българи, които вече имат жилища в района и искат да инвестират и в други, с цел високи доходи от наеми.

Втората група клиенти са отново българи, но такива, които живеят в чужбина и искат да инвестират в жилища, които да им носят доходи.

Третата група клиенти са чужди граждани – родители на студенти първа или втора година в университетите.

В последната година именно третата група клиенти се оказват "най-търсещите“ дългосрочна инвестиция в жилище, като идеята им е децата да го ползват докато учат, след което да ги отдават под наем на свои сънародници. Предпочитанията им са да не ги продават, а да печелят дългосрочно от атрактивните доходи от наем. Отчитайки ръста на наемите, покупката на жилище е по-изгодна поради бързата възвръщаемост на инвестицията.

Нашите проучвания показаха, че средната наемна цена за апартамент с една спалня в района е минимум 350 до 400 евро на месец, а апартаментите с две спални най-често се отдават на нива 700 до 750 евро. Специалистите от агенциите за недвижими имоти предричат и допълнителен ръст на тези стойности – това прави срока на възвращаемост на инвестиция в апартамент в квартала около Медицинския университет по-кратък от 10 години.

Локацията на Младежки хълм отговаря напълно на изискванията на студентите не само заради близостта му до учебните заведения и университетските болници. Район "Западен“, наричан още "зелените дробове“ на Пловдив, предлага спокойствие и чист въздух - едни от най-важните изисквания на всеки купувач или наемател.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).