Кучетата от пловдивския приют имат право да не харесат своя осиновител

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
11:01 / 04.10.2022
4141
Безстопанствените кучета от Общинския приют също имат право да избират стопанина си, разказа пред журналисти д-р Веселин Бекирски, управител на Приюта за безстопанствени кучета към Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В Зооветеринарния комплекс в Пловдив са създадени условия за това кучето и стопанина да се харесат, като прекарат известно време заедно на специална площадка. "Понякога и кучетата не проявяват интерес към даден човек“, каза д-р Бекирски. На тази площадка те могат да прекарат колкото време искат заедно и да се усетят дали са един за друг. Трябва да има емоции и от двете страни.

В Приюта за безстопанствени животни в момента е пренаселено над капацитета от 91 места, каза директорът на ОП "Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев. 

Днес там честват Международния ден на бездомните животни. По този повод всяка година се организира Ден на отворените врати. Гостите имат възможност да се запознаят с кученцата, а всеки посетител ще получи като подарък специално изработен комикс . "Денят се организира с идеята повече хора да дойдат,  да разгледат и ако си харесат някое куче, да си го вземат. Тук всяко животно очаква своят стопанин и нов дом“, посочи Божев.

В приюта "Приятел завинаги“ има две основни групи кучета – селски и градски. Едните се гледат в апартаменти, а другите са за селската къща.

"Хората, които търсят селски кучета имат различни изисквания – едни искат те да са дребни и да лаят повече, други - да плашат съседите. Приютът има кучета за всички", разказа още д-р Бекирски.  

"Много от хората, които идват казват, че ще им е за първи път. С тях водим дълги разговори за това как да се грижат за кожата, ноктите, ваксини и други неща, които трябва да правят. С тези, които вече са гледали куче е много по-лесно. Хората често имат и притеснения. Ако те не са от материално естество има начини да се справят. Но ако се притесняват дали ще се харесат, ето затова е тази площадка", посочи още д-р Веселин Бекирски.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).