Кризисният фонд за подкрепа на пловдивски творци е отличен в доклад на ЕК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:56 / 17.07.2020
1303
В доклад на Европейската комисия, публикуван официално на 16 юли 2020 г., инициираният от Фондация "Пловдив 2019", съвместно с отдел "Култура" на Община Пловдив, Фонд за подкрепа на независимите пловдивски артисти е изведен като положителна и навременна реакция в кризата.

Предизвикателните времена провокират важни и добри практики! Пловдив бе първият български град, който предложи вариант за подкрепа на своите творци, засегнати от кризата, причинена от извънредна ситуация и борбата с вируса COVID-19.

Фондът е отворен за кандидатстване до ноември 2020 г., като пълна информация може да намерите в сайта на Фондация "Пловдив 2019, а ето и думите на комисар Мария Габриел, с които тя представя изследването.

"Европейските градове с добре развити културни и творчески сектори бяха силно засегнати от икономическите последици на пандемията. Ограниченията за пътуване и мерките за социално дистанциране оказаха безпрецедентно влияние върху тези сектори.

Споделям проучване на екипа ми от Съвместния изследователски център, което идентифицира градовете, които бяха изложени в най-голяма степен на негативното въздействие от кризата. Той откроява редица вдъхновяващи инициативи, възникнали по време на кризата в подкрепа на творческия и културния сектор. Чрез преосмисляне на културни места и събития, градовете в Европа остават жизнени в културно отношение и показват способността си да се възстановят от кризата и да "продължат напред"."

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).