Крие се, но не отърва затвора! Ето какво става, когато шофираш пиян и дрогиран

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
16:21 / 09.09.2020
6812
Твърде опасен пловдивски шофьор, превърнал се в рецидивист на пътя, най-после ще влезе в затвора. След две условни присъди, 32-годишният Васил Филков получи днес от Районен съд Пловдив ефективна присъда лишаване от свобода за 3 месеца, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Филков бе наказан за това, че на 27 януари 2020 година не е спрял на подаден светлинен и звуков сигнал от страна на полицейска патрулка и при опита си да избяга, блъска управляваното от него БМВ в оградата на частен имот в непосредствена близост до кръговото къстовище на "Кукленско шосе" и Околовръстното. От силния удар Васил Филков изпада в кома, а кръвната му проба доказва употреба на кокаин, както и концентрация на алкохол от 2,72 промила.

Днес в съдебната зала подсъдимият постигна споразумение с прокуратурата, като към присъдата му се добавя глоба от 250 лева и плащане на разходи от 231 лева за съдебна техническа експертиза. По-шокиращ обаче е фактът, че до този момент книжката на Васил Филков не е била отнета и той спокойно е имал възможност да шпори по пътищата през последните 7 месеца. На всичко отгоре съдът отне свидетелството му за управление само за период от 3 месеца - колкото трябва да лежи в затвора.

Предишните две условни присъди на 32-годишния Васил Филков също са били за шофиране след употреба на алкохол, припомня Plovdiv24.bg. Гузен от извършените престъпления, осъденият пловдивчанин издейства чрез своя адвокат да не бъде сниман в съдебната зала, а на излизане от нея упорито криеше лицето си с маска и огромна папка.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).