Край на транспортния хаос по бул. "Пещерско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:05 / 31.05.2021
15714
Проблемът със задръстванията по светофарите се задълбочава все повече, вместо да се решава. Това сигнализира читател на Plovdiv24.bg и дава конкретен пример:  

"Здравейте! Надявам се вашата медия да даде гласност на новия проблем, който беше създаден от "компетентния" зам.-кмет по транспорта Тодор Чонов! Защо беше сменен режимът на светофара на "Чадърите"? След намесата движението е парализирано! До момента там никога не е имало задръстване, дори и в пикове часове. Вместо да се облекчава трафикът, се създават предпоставки за затрудняването му! Намесата на некомпетентни хора, отговарящи за транспорта в града, води само и единствено до хаос и парализа на движението! Хубав ден!"

Потърсихме коментар от общината. Ето какво отговориха:

"Служителите на ОКТ следят кръстовището на място, броят колите и са наясно със ситуацията. Новата организация на движението е била в тестови режим. Целта е била - левият завой към кв. "Прослав" да стане по-безопасен, затова са променили режима на светофара. Но след въвеждането му, се установява, че не е подходящ. Ще върнат старата организация, докато светофарната уредба не бъде присъединена към Центъра за управление на трафика и не се сложи необходимото видеонаблюдение, за да се контролират потоците дистанционно".

Малко по-късно от Общината разпространиха официално съобщение, което публикуваме без редакторска намеса:

Предишният работен режим на светофарната уредба при кръстовището на бул. "Пещерско шосе“ с ул. "Елин Пелин“ е възстановен от 14:00 часа днес, съобщиха от "Организация и контрол на транспорта“.

От общинското предприятие напомниха, че с цел да се повиши безопасността на движението при завиване наляво в посока "Прослав“ в петък там бе въведена нова светофарна програма с преминаване на трифазов режим. Наблюденията оттогава насам са показали, че направената промяна е довела до допълнително напрежение в трафика, поради което е възстановен предишният двуфазов режим.

От "Организация и контрол на транспорта“ увериха, че извършват непрестанен мониторинг на невралгичните кръстовища и реагират на актуалната обстановка, така че да се гарантира възможно най-добрият баланс между облекчаването на трафика и безопасността на движението.

Ако и вие станете свидетели на нещо, което според вас заслужава да бъде публикувано, можете да ни изпращате сигнали, снимки и видеа на електронната ни поща novini@plovdiv24.bg, на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни Plovdiv24.bg Новини, както и от специалната страница Изпрати ни новина.

Виж коментарите (10)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).