Кметът отказа дарение на приложение, което би направило управлението му по-прозрачно

Автор: Диана Бикова
Коментари (25)
16:12 / 15.06.2020
13554
Кметът на Пловдив Здравко Димитров отказа дарение за мобилно приложение от "Демократична България", съобщи за Plovdiv24.bg председателят на групата в пловдивския Общински съвет адв. Веселина Александрова.

Чрез приложението всичко, което се качи на сайта на общината, излиза като известие на мобилния телефон. Чрез него могат да се правят анкети и допитвания до граждани. Идеята е информацията от общината да достига бързо до гражданите. 

Кметът отказал дарението с аргумента: "С вас не сме от един отбор". Александрова се опитала да го убеди, че всички - и администрация, и общински съветници, работят в полза на гражданите. Освен това внедряването на приложението би било от полза и в конкурса Етикет за иновации и добро управление на местно ниво. С него се удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени изисквания за качество на предоставяните административни услуги.

"Няма да стане" - бил отговорът на Димитров.

Припомняме, че общинските съветници измениха наредбата за дарения и те вече се приемат само и единствено от кмета. Плевен обаче, с решение на тамошния ОбС, е приел подобно дарение и така изпревари Пловдив. В София също е дарен софтуер, който пък е с повече функционалности.

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).