Кметът на Пловдив ще открие конкурсната програма на "Млада синя Земя"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:14 / 19.04.2019
2405
Конкурсната програма на фестивала "Млада синя Земя“ ще започне на 22.04 от 11:00 във фоайето на Регионалния природонаучен музей – Пловдив. Специални гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметът "Култура и туризъм“ Александър Държиков.

Първите участници във фестивала са вокална група "Веселите ноти“ към СУ "Христо Г. Данов“, които ще представят няколко песни на екологична тема. Мажоретен и танцов състав от същото училище ще повдигнат настроението на гостите с танци, подготвени специално за събитието. По-късно през деня се очакват още музикални изпълнения на живо, а във фоайето ще бъдат изложени рисунки на деца от различни учебни заведения в града. Фестивалът ще бъде закрит в 16:30 с награждаване на най-добрите произведения и изпълнения в конкурса.

РИОСВ – Пловдив подкрепя фестивала с награден фонд и журиране на изпълненията в категория "Музика“. Жури в категория "Изобразително изкуство“ ще бъде художникът Цветан Узунов. Големите награди включват луксозни комплетки за рисуване, ваучер на стойност 200 лв. от музикален магазин, енциклопедии на National Geographic и др. Фестивалът е финансиран от Община Пловдив от бюджета за "Фестивали и значими събития“ от "Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на община Пловдив“ за 2019 година.

Припомняме, че традиционният фестивал за младежко творчество "Млада синя Земя“ цели да възпитава добро и уважително отношение към природата чрез изкуство. Всички участници в конкурса се обединяват около темата за красотата на нашата планета Земя, проблемите, които я застрашават и как ние, хората, можем да поддържаме екологичния баланс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).