Картини от Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:09 / 03.04.2019
2414
Десет графични платна на известни руски художници с изгледи от емблематични места в Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град. Дарението бе връчено от диригента на Държавна филхармония в Санкт Петербург Михаил Голиков, представителите на ръководството на музикалната институция Валерий Ткаченко и Николай Лабутин, които пристигнаха в Пловдив за спектакъла Show Opera с участието на най-добрите гласове на Марийнския и Болшой театър. Трупата гостува в града под тепетата по покана на областния управител Здравко Димитров и е приятелски поздрав от правителството на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод на избирането му за "Европейска столица на културата 2019“.

Дарението беше прието от заместник-областния управител Евелина Апостолова и заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков в присъствието на артистичния директор на Държавна опера – Пловдив Лучано ди Мартино.

Картините са изложени във фоайето на Дома на културата "Борис Христов“. Те ще останат определено време там, за да може пловдивчани и гостите на града да се запознаят с красотите на Санкт Петербург и с творчеството на художниците, заяви заместник-кметът Александър Държиков. Картините ще обогатят фонда с художествени произведения на Дома на културата.

Заместник-областният управител Евелина Апостолова благодари за подаръка от името на областния управител Здравко Димитров. От името на Държавна опера – Пловдив, артистичният директор Лучано ди Мартино подчерта сътрудничеството между двата града. Той сподели, че има много приятели в Санкт Петербург, където две години е бил диригент в Мариинский театър.

Освен тези картини носим и музикалното живо творчество от Санкт Петербург. Надяваме те да останат във вашите сърца, споделиха гостите от побратимения град.

В 19 часа тази вечер в Дома на културата "Борис Христов“ традиционният Пролетен бал в Операта ще представи за първи път в България "Опера шоу" - един проект, превърнал се във визитна картичка на Санкт Петербург.  Спираща дъха музика, популярни оперни арии, безсмъртните неаполитански песни и колоритни руски романси ще звучат в изпълнение на най-добрите гласове на Руската школа - солисти на Марийнския театър, Болшой театър, Виенската държавна опера и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).