Каракачанов пак идва в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 19.10.2020
2809
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства в Пловдив на отбелязването на бойния празник на Военновъздушните сили (ВВС) и Деня на парашутиста в рамките на информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник“ днес, 19 октомври. Основните събития ще се проведат на площад "Централен“ от 16.00 ч.  

В рамките на кампанията "Бъди войник“ ще бъде представена военна техника, въоръжение, специално оборудване и екипировка от видовете въоръжени сили.  

Пловдивчани и гости на града ще могат да наблюдават атрактивни авиационни демонстрации на самолети и вертолети от състава на ВВС, които включват: вертолет Бел-206 (въздушно разузнаване), самолет J-27 "Спартан“ (симулиране на въздушна цел); самолет МиГ-29 (мисия Air Policing); вертолет Ми-24 (непосредствена авиационна поддръжка); самолет Ан-2 (десантиране по парашутен способ) и вертолет "Кугър“ (мисия по търсене и спасяване).  

Военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, военни ръкопашни техники и парашутни скокове. 

С показ на типове военна техника ще участват и Сухопътните войски. Специализиран екип за разузнаване, извличане и обезвреждане на мини, невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства от 55-ти инженерен полк ще представят оборудването, с което изпълняват поставени задачи в помощ на населението. 

В информационната кампания "Бъди войник“ на Министерството на отбраната участват формирования от ВВС, Съвместното командване на специалните операции, Сухопътните войски, Военноморските сили, Националната гвардейска част, Военна полиция, Централното военно окръжие и висшите военни училища. 

Събития на 19 октомври: 

10.00 ч - тържествен строй, благодарствен молебен и поднасяне на цветя в района на СКСО на ул. "Ген. Радко Димитриев" 2 

15.30 ч. - тържествен строй на СКСО по случай деня на Военния парашутист и полагане на военна клетва на площад "Централен" 

16.40 ч. - демонстрация на способности и статичен показ на въоръжение, техника и екипировка на площад "Централен" в рамките на кампания "Бъди войник" 

17.00 ч – динамичен показ на ВВС и на СКСО 

18:00 ч. - концерт на Представителния духов оркестър на ВВС

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).