Камион паркира в двора на ОУ "Васил Левски"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
17:17 / 17.05.2019
6139
Малчуганите от Основно училище "Васил Левски" станаха част от уникална международна кампания, посветена на пътната безопасност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В рамките на демонстрацията "Виждам те. Виждаш ме." малчуганите се запознаха със спецификите на движението на камионите, научиха кои са основните рискови ситуации, както и как могат да ги избегнат. След теоретичния урок пък получиха реалната възможност да се качат в кабината на истински камион. 

Пловдивската акция води инспектор Ботьо Гиргинов. Данните, които изнесе той сочат, че до 15 май тази година в Пловдив и областта са регистрирани 244 произшествия на пътя, в тях са загинали 23-ма, а 317 са ранени. 13 от катастрофите са с участието на велосипедисти - при 8 от катастрофите вината е самите велосипедисти, при останалите отговорността е на водачите. 

"Виждам те. Виждаш ме." е международна образователна кампания, към момента се провежда в над 20 страни по света, сред тях и България. Разработена е с фокус върху безопасната интеракция между велосипедисти и камините на пътя.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непреходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...
81-годишен шофьор блъсна жена в Пловдив
Повдигат обвинение на шофьорката, ударила на пътя две момичета от...
НАП установи нарушение в детски център в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).