Известен пловдивски творец се завръща

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 04.09.2019
2872
След 15 години пауза известният пловдивски творец Цвятко Сиромашки, чиито паметници на емблематични личности красят любимия Пловдив, открива своя самостоятелна експозиция. Тя ще е под мотото "След Рим е Тя“ и ще бъде в галерия "Сигна“.

Пред входа на "Гранд хотел Пловдив", в пространството пред и в галерията, той ще експонира скулптурни композиции, пластика и акрилна живопис, сътворени през последните години и непоказвани на публиката. Много от тях носят духа и емблематиката на града под тепетата.

Във всяко свое произведение Цвятко Сиромашки е вградил много любов, древно познание, философски послания и изключително сложен физически труд. Получил своето международно признание, но влюбен в Пловдив, той открива изложбата си в навечерието на празника на града - 6 септември. Откриването ще бъде довечера в 18,30 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).