Иван Тотев: Прелезите на бул. "Копривщица" остават в сегашния си вид, ще отпушим трафика по друг начин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:45 / 16.11.2012
6787
"В близките 20 години идеята за повдигане на жп линията, минаваща успоредно по бул. "Копривщица", едва ли ще се осъществи", заяви в интервю специално за Plovdiv24.bg кметът на града Иван Тотев.

"Една идея освен страхотна трябва да бъде и реализуема. Многократно са водени разговори с представители на Националната компания "Железопътна инфраструктура" за възможността за повдигане на жп линията. Община Пловдив има отлична комуникация с "Железопътна инфраструктура". Отговорът оттам е категорично "не", поне за близките 20 години. Линията е много важна и ние просто не притежаваме финансовия ресурс нито да я повдигнем, нито да я вкараме под земята. Това, че сме получили отрицателен отговор обаче, не ни демотивира да търсим решения.

В момента например проектираме нов мост, който ще дублира железния такъв и който ще се намира от западната страна на бул. "Копривщица". Съоръжението ще свързва булевард "България" и булевард "Копривщица". Той ще даде възможност на всички, влизащи в Пловдив от магистралата, както и на хората от "Северен" безконфликтно да преминат в "Западен" и оттам чрез "Модър-Царевец" да преминат и в "Южен". Така ще има възможност дори през бул. "Копривщица" и "Коматевския възел" да стигнат до "Южен". Това е едната мярка, която предприемаме, за да "компенсираме" тези прелези. Така трафикът от "Северен" много лесно ще стигне до "Западен".

Когато стане бул. "Северен", чрез моста на Адата и бул. "Източен" ще можем да направим един вътрешен ринг на движение, който също чрез новия мост да спомогне за разтоварването на трафика от "Централен" към "Западен". Естествено реализацията на проекта "Модър-Царевец" ще помогне за отпушването на "Западен" и "Коматевския възел". Именно това са реалните алтернативи, а не повдигането на прелезите. При всички случаи обаче ще се опитаме да минимализираме времето за престой на автомобилите по въпросните прелези", детайлно обясни Тотев.

Какво още каза кметът, вижте в приложеното видео.
Цялото интервю на кмета, по повод 1 година от управлението му, можете да гледате само тук:

Час 1 / Част 2


Виж коментарите (6)

Още по темата (108):
25.09.2013 Откраднаха три знака "Синя зона" само за два дни
19.08.2013 23 000 лв. за месец в общинската хазна от платени паркоместа в града
12.08.2013 Близо 300 000 лв. са постъпленията на ОП "Синя зона, паркинги и гаражи" за
юли
22.07.2013 Тотев: "Синя зона" не е на загуба, до момента има 400 000 лв. печалба
26.03.2013 Край на разширението на "Синя зона" в Пловдив
05.02.2013 Част от бул. "Марица-юг" става "Синя зона"
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).