Иван Петков: Спазихме си обещанията

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
19:41 / 26.09.2022
2340
Председателят на Градския съвет на БСП - Пловдив Иван Петков е втори в листа № 28 на коалиция "БСП за България" в Пловдив-град на изборите за народни представители на 2 октомври. Петков е на 35 г., завършил е "Финансов мениджмънт" и "Държавност, духовност и лидерски практики". Общински съветник в Пловдив в мандат 2015-2019 г., народен представител в 45 и 47 Народно събрание. Член е на Националния съвет на БСП.

За кратко време след избирането му за председател Иван Петков и председателите по райони започват изграждането на стабилна структура, сподели в интервю за Plovdiv24.bg младият политик. "Дълги години градската организация в Пловдив имаше липса на лидер и лидерски колектив, който да я управлява. В кампанията в момента показахме на нашите членове, че структурите са живи и можем да продължим напред не само за тези избори, а и да се подготвим догодина за местните" - коментира той. Кандидатите на "БСП за България" в тази кампания са заложили на преки срещи с хората и вербалната комуникация с тях.  

Петков подчертава, че въпреки умората у голяма част от избирателите, на всички е ясно, че, ако не се гласува на 2 октомври, може да се стигне до нови избори.  Категоричен е, че за да има стабилност в държавата и в икономиката, хората трябва да излязат да гласуват, за да не се стига до патова ситуация да се избере парламент само за приемането на един бюджет и да се отива на нови избори.  

Изключително е важно да има парламент, със законодателни инициативи, за да се подпомогне бизнесът, заради високите цени на тока, семействата, възрастните хора и учениците. Така ще се подпомогне обществото да преодолее трудната икономическа ситуация.

Индикациите в геополитически план показват, че предстоят сложни месеци, предвид предстоящата зима, затова е хубаво да има действащ парламент и стабилен кабинет, отбелязва Петков. Съобщи, че ИБ на БСП решава дали да се свика Национален съвет за позиция на партията за конфликта между Украйна и Русия.  

БСП е готова да поеме ангажимент да участва в управлението на страната въпреки сложната ситуация. "В кабинета Петков първо доказахме, че можем да бъдем надежден коалиционен партньор и най-важното за нас - съумяхме да спазим обещанията, които дадохме в кампанията преди предходните избори. Например безплатните детски градини, за които се борихме 12 години" - казва вторият в листата на левицата.

"БСП за България" има програма за първите 100 дни управление с нови мерки, които да се реализират в нов кабинет, който парламентът ще избере.

Цялото интервю и намеренията на левицата за управление гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).