Искат арест за Петър Маринашки, погубил двама приятели при кървавото меле край Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:37 / 05.02.2021
7658
Родителите на загиналия при катастрофа край село Кадиево  миналия ноември Тодор Бараков са внесли настояване в Окръжна прокуратура – Пловдив, с което се иска налагане на постоянно задържане под стража на шофьора Петър Маринашки, предава БНР.

В открито писмо до медиите, те съобщават, че са получили резултати от разследването по тяхното дело, в които е отбелязано, че  кръвните проби на 19-годишният водач показват наличие на наркотично вещество – канабис, когато е станало произшествието. Родителите настояват, че при това положение мярката на младия Петър Маринашки трябва да се измени от парична гаранция от 2000 лева в постоянно задържане под стража. 

Според тях случаят е особено тежък, тъй като трагедията завърши с две загинали момчета и други две  ранени, а виновният шофьор е карал с почти 100 км. в час и по въздействието на наркотици. 

Адвокатът на семейството Антоанета Николова потвърди, че искането за промяна на неговата мярка е предявено на прокуратурата. 

Става дума за трагичният инцидент  от 11 ноември миналата година край село Кадиево, когато младият Петър Маринашки се блъсна с висока скорост в дърво  на пътя Пловдив – Пещера.   Цялата  младежка компания бе от  Стамболийски. От удара  загинаха 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. 

19-годишният Петър Маринашки бе задържан за 24 часа, а след това освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. Случаят предизвика възмутени реакции, понеже дни след освобождаването си, младият  Петър Маринашки бе видян отново да шофира и  да организира шумни купони. 

В отговор на обществените реакции Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специален надзор досъдебното производство по случая.

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
21.07.2023 Днес Петър Маринашки влиза в затвора за пет години заради причинена смърт на двамата му приятели
19.07.2023 Окончателно: Петър Маринашки влиза в затвора
24.06.2023 Бащата на Тошко, загинал при катастрофа в Кадиево, губи всякаква надежда за справедливост
03.04.2023 Присъдата на Петър Маринашки е потвърдена
09.02.2023 Маринашки: Не аз, а дърво уби двамата ми приятели! Трябваше да има
мантинели!
09.02.2023 Тодор Бараков: Той ще излезе от затвора, но нашите деца ще останат на
гробищата
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).