Инициатива в Капана: Безплатни тестове за ХИВ и СПИН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:59 / 25.11.2018
4245
От утре 26 ноември 2018 г. до 1 декември 2018 г.( събота) в галерията "PLOVEDIV" (ул. Куртевич 3, срещу Писоарите) между 15.00 и 20.00 часа всеки, който се интересува от своето здраве, може да си направи безплатни тестове за хепатит В и С и ХИВ. За целите на изследванията се взима една капка кръв от пръста, а резултатите са готови след 5 минути. На 1.12.2018 г. тестове ще се провеждат от 10 до 18 часа.

Инициативата за тестването е на галерията "PLOVEDIV" и CheckPoint София – Център за сексуално здраве и се провежда в рамките на Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит. Кампанията е насочена към всички млади хора, както и към хората над 50 години, които е възможно да са носители на вируса на хепатит В и С и да не знаят за това. Организаторите насърчават мъжете, които правят секс с мъже, да си направят тестове. За да се направят изследванията не е нужно записване предварително на час, всеки желаещ трябва да дойде на място. Няма и ограничения за прием на храна и напитки преди изследването.

Изследването е напълно анонимно, а резултатът се пази в конфиденциалност.

В рамките на седмицата консултант на центъра по ХИВ и хепатит ще предоставя консултации на всеки желаещ. CheckPoint София - Център за сексуално здраве е базиран в София и помага вече 18 години на млади хора чрез безплатно и анонимно тестване за ХИВ, хепатит В и С и сифилис. От началото на годината центърът е направил близо 12 000 теста за ХИВ, хепатит В и С. 65 са положителните ХИВ тестове в София, направени от изследователите на центъра, основно сред момчета и мъже между 19 и 35 години, при които основният риск е сексът без презерватив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).