Информационна кампания предпазва столипиновци от канали за трафик на хора

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
13:12 / 30.07.2015
2469
В последните години няма тенденция на намаляване или увеличение на трафика на хора. Това отчетоха днес след кръгла маса в Пловдив, посветена именно на този проблем, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Голям процент от хората, жертви на трафик - около 20%, са деца. Най-голям сред целите на трафика - около 80%, на сексуалната експлоатация. Основно жертвите са в крайна бедност и слабо образовани", отчете още председателят на Местната комисия за борба с трафика на хора и зам.-кмет Александър Държиков.

На местно ниво успех на комисията бе отчетен фактът, че в кв. "Столипиново" са проведени няколко информационни срещи, насочени именно към превенцията на трафика на хора.

На местно ниво е обработен и сигнал за момиче, което е мислело, че в Пловдив ще бъде обучавано за модел, а всъщност е ставало дума за трафик на сексробини.

Секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова обобщи, че ежегодно в България регистрираните жертви на трафик са между 500 и 550, има различния във формите на експлоатация, на застрашените групи. Това, което е очертано като тенденция е, че ежегодно расте броят на жертвите на трудова експлоатация, както и броят на мъжете и момчетата, жертви на сексуална експлоатация.

"Основно жертвите са на възраст между 14 и 18 години. Това са деца от домове или ромски момчета. Като пример, с който и ние сме се сблъскали, мога да посоча, че канали за тези момчета са от Пещера за Бордо, Франция. Има жертви изведени и към Германия", отчете Камелия Димитрова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).