Хиляди метри плат, текстилни изделия и чанти бяха унищожени под контрола на ТД "Тракийска"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:54 / 09.09.2020
2374
Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха унищожени при проведени  в края на август и началото на септември три процедури под контрола на териториална дирекция "Тракийска". Артикулите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация на пазара у нас и в други държави членки на Европейския съюз. При две от процедурите, на  01 и 02.09.2020г., чрез машинно нарязване са унищожени 48 рула с  дължина 1920 метра плат с  изображения на любими анимационни герои. 

Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който пристигнал в началото на годината в склад в Пловдив. Митническите служители на ТД "Тракийска" извършили проверка на декларираните в митническите документи 560 колета с групажна стока.

В 24 от колетите са открити 146 рула плат, щампован с изображения на Paw Patrol, Turtles Ninja, Sponge Bob, Minions, Dora the Explorer, Hello Kitty. За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки. Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД "Митническо разузнаване и разследване“ и ТД "Тракийска" при проверки  във вътрешността на страната през тази година за нарушение на Европейски регламент № 608/2013  и Закона за марките и географските означения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).