Харизматична бивша директорка на Руската посмъртно става почетен гражданин на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:00 / 21.05.2018
6895
Дългогодишният директор на ЕГ "Иван Вазов" Мариана Иванова Димитрова - Гичева ще бъде удостоена посмъртно със званието "Почетен гражданин на Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. От 1993 година до своята кончина на 2 октомври 2017-а тя е директор на емблематичната пловдивска гимназия, успявайки да я утвърди като водещо учебно заведение не само в града под тепетата и в региона, но и в цяла България.

За особени заслуги и принос към образователната система през 2006 година Мариана Димитрова е удостоена с почетен знак на Пловдив, има и две почетни отличия на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски" - през 2002 и през 2014 година. Тя е активна обществена личност, била е два мандата пловдивски общински съветник. Предложението за удостояване на Димитрова е внесено в местния парламент и трябва да бъде гласувано от съветниците на сесия през седмицата. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).