Готови са спечелените обекти по ПУДООС в "Източен" 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 26.10.2021
1141
"Готови са четири обекта по спечелени от района конкурсни проекти "Чиста околна среда -2021“ към МОСВ И ПУДООС“ каза районния кмет Иван Стоянов.

Проектите са за възстановяване, озеленяване и облагородяване на зони за отдих, изграждане на детски площадки за игра на открито и ремонт на съществуващи съоръжения, попадащи на територията на района.

"Едновременно с подобряване общата визия на града, ние работим и за това децата да изпитат по-голямо удоволствие от играта на открито, и бих се радвал спорта и физическата активност да присъстват повече в ежедневието на децата и младежите“ коментира районният кмет.

"Напълно новоизградени са две детски площадки. Наложи се да премахнем старите и амортизирани съоръжения, които не отговаряха на изискванията за безопасност. На тяхно място бяха поставени нови детски съоражения за игра , изцяло нови пейки и цветни лехи“ допълни г-н Стоянов.

Едната площадка се намира в междублоковото пространство между улиците " Лев Толстой“, "Гълъбец“ и "Славянска“ , а втората между ул. "Искра“ и "Липник“.

На другите два обекта - детската площадка на ул. "Гълъбец“ и фитнеса на открито на ул.“Славянска“ се извърши пълна реконструкция на настилката под спортните съоражения. Старите амортизирани и напълно неизползваеми настилки бяха заменени от каучукови ударопоглъщащи плочи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).