Голямо признание за Пловдив и Руската гимназия, каза го човек на Google

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:55 / 11.06.2019
3921
Пловдив е номер едно и в т.нар. "облак". Признанието получихме лично от Дийн Стоукс, мениджър на "Гугъл" по внедряването на образователни приложения (G Suite) в Европа, Близкия Изток и Африка, който е в града под тепетата за голяма национална конференция "Училище в облака". Тя събира училища от цялата страна, които ще споделят опит как дигитализират своите административни процеси, как премахват хартията от класните стаи и как всеки ученик и учител учи със своето електронно устройство, навсякъде и по всяко време, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"За нас е много важно като иноватори да популяризираме постигнатото в града и да окуражим останалите градове, всяко едно училище в страната да върви по нашите стъпки. Пловдив е единствения град в България и може би в целия регион със 100% свързаност в облака, от 2016 година работим активно за налагане на безхартиеното обучение. Пловдив е лидер, стъпка по стъпка въвеждаме бъдещето. Това прави нашие град толкова специален и различен", похвали се по този повод кметът Иван Тотев. Стефан Стоянов допълни на свой ред, че почти 15% от пловдивските учителите вече са преминали поне едно обучение за използване на облачни технологии; по думите му една сериозна цифра от преподаватели, поели предизвикателството да се променят.

А Езикова гимназия "Иван Вазов" е първото за страната референтно "Гугъл" училище с първата паралелка, в която всеки ученик работи със свой Chromebook - преносим компютър, специално създаден за училища в облака. В световен мащаб тези училища са няколкостотин, разказа Дийн Стоукс.  

Добрата новина е, че от новата учебна година градът ще има нови 7 паралелки, тръгнали по стъпките на "Иван Вазов" и това са още един клас от самата гимназия, както и по една паралелка от СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Черноризец Храбър", ОУ "Яне Сандански", ОУ "Екзарх Антим Първи", Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, както и ОУ "Димитър Талев".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).