Глобиха ориенталски магазин в Пловдив, продавачът - със скандално обяснение

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
10:10 / 05.12.2020
14075
Комисията за защита на потребителите нанесе тежък удар срещу пловдивски магазин за наргилета, тъй като продавали тютюни за водна лула без да им се вижда цената, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Глобата е от 2000 лева за нарушение на Закона за тютюна. Служителка на КЗК пристигнал в обекта, който се намира на ул."Чавдар Войвода“, през февруари. Магазинът работел.

Предлагали се за продажба наргилета и консумативи за тях, както и различни видове тютюн за водна лула, без цените им да са поставени на достъпно за клиента място и по подходящ за възприемането им начин. Затова бил съставен акт, а после и наказателно постановление, срещу което постъпила жалба в съда.

Бил разпитан продавачът, който обяснил че си спомня проверката, но не е сигурен имало ли е цени на тютюните или не. Подчертал, че към момента на проверката извършвал задължителна дезинфекция на помещението, заради което бил отстранил всички етикети и табели, съдържащи информация за продуктите.

Съдът посочил, че тъй като магазинът е работел, търговецът е трябвало да организира дейността си (включително почистване, дезинфекции и т.н.) така че да отговаря на закона:

"Забранява се предлагането и продажбата на тютюневи и свързани с тях изделия без обявяване на цените им на достъпно за клиента място и по подходящ за възприемане начин“

Служителката от КЗП потвърдила, че като влязла в магазина, продавачът бил седнал на стол и дори съдействал за проверката. Затова глобата била потвърдена. Решението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).