Главният архитект коментира частната улица в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
13:36 / 05.02.2020
10811
По повод публикацията ни Читател: Това не е магистрала в Дубай, а улицата, на която живее главният архитект на Пловдив! потърсихме за коментар арх. Димитър Ахрянов. В отговора той не отрича, че има имот там, но къщата била недовършена. 

Ето отговора, който получихме чрез пресцентъра на община Пловдив:

"Това е частен имот и улицата е асфалтирана по инициатива и със средства на живеещите на нея. Аз имам имот там, който е дарен от родителите ми, но къщата е недовършена, а аз и моето семейство живеем в центъра на града".

Улицата в кв. "Беломорски", за която Plovdiv24.bg съобщи, е частна - потвърди за медията ни кметът на район "Южен" Костадин Язов.

Теренът е с обща площ около 5 и половина декара. Съгласно ПУП от 2005 г., одобрен през 2007 г., той е бил разделен на 10 подимота, всеки от които около 500-600 кв.м. От основната улица "Родопска" е направена вътрешна, която осигурява достъп до всеки имот. Точно тази вътрешната улица е частна. Тя е тупик и в края й има обръщало, както е по закон. Поддръжката й е грижа на собствениците на имотите, коментира Язов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).