Георги Шопов: Ръководството на "Симон Боливар" иска ремонт на сградата, а не басейн

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:46 / 16.02.2009
2307
Във връзка с изявлението на кмета на район "Източен" Иван Тотев относно изграждането на плувен басейн в училище "Симон Боливар", зам.-кметът Георги Шопов заяви следното:

"Проблемът с липсата на басейн в район "Източен" не е от вчера. Разбирам добре необходимостта от него и подкрепям кмета Тотев, но като се има предвид кризисната ситуация в момента, смятам, че по-разумно е изграждането на това съоръжение да бъде отложено за следващата година. Средствата за това общината ще осигури, те са в размер на 30-40 хиляди лева. Но тук по-важен е въпросът с поддръжката на този басейн. Аз обсъдих с ръководството на училището този въпрос, според техните разчети, минимум 5 хиляди лева на месец ще струва поддръжката на басейна. Тези средства са непосилни за делегираните бюджети на училищата и самите те изразиха мнение, че по-належащи са нуждите им от дограма и други спешни разходи. Аз съм работил в училище "Симон Боливар" и приемам присърце техните проблеми. По тази причина смятам, че е по-разумно да изградим съоръжението през следващата година, за да можем да решим и проблема с нужните 50 хиляди лева за поддръжката му. Най-вероятно общината ще ги поеме или най-малкото ще ги поделим с училището, но това може да стане през следващата година. Все пак трябва да се съобразим с реалностите. След като запознах ръководството на училището с това виждане, те изразиха мнение, че имат по-належащи разходи в момента от тези за плувен басейн. Такъв училище "Симон Боливар" ще има, но това ще стане през следващата година, за да можем да осигурим и поддръжката му".

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
09.03.2009 120 лобират във Facebook за басейна в СОУ "Симон Боливар"
23.02.2009 Ръководството на СОУ "Симон Боливар": Георги Шопов не е разговарял с нас за басейна
16.02.2009 Разширяват детски ясли в "Източен", няма пари за плувен басейн
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).