ГЕРБ готов да предложи зам.-кмет по бюджета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:45 / 24.03.2009
1539
Ако Славчо Атанасов е решил да прави заместник-кмет по всеки проблем в общината, от ГЕРБ били готови да му предложат и други екзотични назначения: заместник-кмет по бюджета, който да отговаря за около 30-те милиона общински пари на депозит; заместник-кмет по заемите, който да отговаря пък за 30-те милиона, които общината се готви да тегли. Можело да предложат и създаване на дирекция по паметниците, пошегуваха се от ГЕРБ на пресконференция днес със сериозното намерение на кмета за заместник по спорта.

"Ако във всяко слабо звено в администрацията правим заместник-кмет, нещата не отиват на добре", коментира шефът на ГЕРБ Иван Тотев пред репортер на Plovdiv24.bg. Според него Славчо Атанасов, привличайки в управлението новата група в Общинския съвет ССД-ЗС "Ал. Стамболийски"-Граждански съюз за Нова България, чийто представител-Георги Титюков е най-вероятният бъдещ заместник-кмет по спорта, търси разширяване на политическото влияние и евентуален лост за неутрализиране на непослушни партии в сега управляващата коалиция.

Избирането на седми заместник-кмет е предизвестено, тъй като определящото дневния ред на града мнозинство има ясно изразена политическа воля по въпроса. Известни пловдивски спортни деятели също настояха пред Атанасов за целеви заместник-кмет. Видният депутат от БСП Захари Георгиев в защита на кметското предложение приведе за пример, че в големия колкото Пловдив Страсбург имало 14 заместник-кметове, уточнявайки обаче, че лично той щял да иска до месец след новото назначение да види конкретна програма. От СДС отправиха дружеска закачка, че и на 30 заместници са съгласни, ако така щял би Пловдив да дръпне напред.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).