Фратев: Туристическият сезон ще завърши благоприятно, въпреки атентата в Бургас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:03 / 21.07.2012
2365
Трябва да се предприемат мерки за сигурност, за да ги видят и усетят туристите в България, без да се ограничават техните свободи. Това каза председателят на Съвета по туризъм в града Любозар Фратев. По думите му към контингенти като израелските туристи, държавата Израел, взима специални мерки за сигурност по техните и чуждите летища. Когато анализираме как се посрещат, как се експедират гостите и го сравним с това как е било преди години, виждаме че има известно отпускане в процедурите и в обгрижването на този специален контингент от туристи, каза още Фратев.

По думите му атентатът на летище "Сарафово" в Бургас не е първият такъв терористичен акт към туристи в Европа и по света. За съжаление и ние не останахме настрани от това зло на съвременния свят, това е една трагедия и аз изказвам своите съболезнования на близките на загиналите и съчувствие към пострадалите от инцидента, каза още Любозар Фратев.

Според него въпреки атентата, хората, които са ангажирали своите пътувания до България и тези, които вече са в страната, ще осмислят събитието и няма да има отлив на туристи. Туризмът е предвидим, прогнозируем и хората са наясно, че такива неща се случват, коментира още Фратев. Такива инциденти имаше и в Турция и Испания, но това не навреди на туризма им, затова смятам, че туристическия сезон ще завърши благоприятно, каза още той.

По думите му държавата трябва да излезе със съответните декларации и да се обявят по всички възможни начини мерките, които са предприети, за да не се стига до подобни инциденти. Според него Хисаря и Пловдив са интересна дестинация, но основно израелските туристи идват в България заради хазарта, които е достъпен и разрешен. Мисля, че Хисаря няма да има проблем с привличането на израелски туристи, защото местната власт взима мерки и няма да допусне пропуски в основния отрасъл от икономиката им, каза още Любозар Фратев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (170):
18.07.2023 Радев в Сарафово: Изминаха 11 г. от атентата, но травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие
19.03.2023 10 години след атентата в Сарафово: Говори лекар, спасявал оцелели
18.07.2022 10 години от терористичния атентат в Сарафово
10.05.2021 Делото "Сарафово" тръгва на втора инстанция
21.09.2020 Доживотен затвор без замяна за атентаторите от "Сарафово"
21.09.2020 Очаква се финалът на делото за атентата на летището в "Сарафово"
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).