Финален кръг на националния проект "България чете на глас" на немски

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:55 / 26.06.2019
1357
Днес в езикова гимназия "Иван Вазов“ в Пловдив от 9.00 часа ще започне финалният кръг на националния проект "България чете на глас“ за осми клас на училищата с немска езикова диплома в България. В последния рунд един срещу друг ще се състезават осемте регионални победители от Източна и Западна България, за да стане ясно кой е най-добрият четец в страната. На глас ще се четат текстове с дължина около три минути от актуални немски романи за юноши. Тази година това е младежкият роман на немския автор Томас Файбел със заглавие Like me.

Жури от експерти ще оценява прочетените откъси и ще поставя точки за плавност на четене, произношение и интонация, както и за самоуверено изпълнение и вникване в настроението и атмосферата при прочитане на глас на текста. Така ще бъдат избрани четирите най-добри четци на България. Националният проект "България чете на глас“ за училищата с немска езикова диплома се състои ежегодно и се провежда от Централата за училищно обучение в чужбина на Германия.

Текстовете за четене се упражняват от участниците десет дни преди състезанието Целта на проекта е да запознае възможно най-рано учениците както с немската литература, така и със звученето и произношението на немския език. Следващото състезание от проекта ще се състои вероятно през пролетта на 2020 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).