Фестивал "Млада синя Земя" в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:19 / 03.04.2019
1340
За тазгодишното издание на фестивала за младежко творчество "Млада синя Земя“ сме поканили партньори, които ще се включат в празника с тематични работилници, игри и арт ателиета. По този начин ще приобщим по-широката публика, ще стимулираме екологичното мислене, съпричастността към проблемите на природата и ще предоставим важна и интересна информация за биоразнообразието в страната. Това съобщиха от Регионалния природонаучен музей в Пловдив.

Фестивалът "Млада синя Земя" ще се проведе в рамките на 3 дни от 20 до 22 април 2019. В първите два дни партньорите ни от Зелени Балкани, БДЗП и БФБ – клон Странджа предлагат богата палитра от дейности под надслов "Да посрещнем пролетта заедно". Събитието ще се проведе в парк "Дондукова градина“ зад сградата на Регионалния природонаучен музей – Пловдив.

На 20 април (събота) Зелени Балкани ще подготвят Арт ателие и няколко игри, свързани с видовото разнообразие на сушата и в Черно море, за да могат малките и големи участници да научат повече за нашата уникална природа.

Във втория ден 21 април (неделя) БДЗП и БФБ – клон Странджа ще се включат с работилници за изработване на оригами на птици, хранилки за птици от пластмасови бутилки, забавни игри, викторина и климатична работилница.

На 22 април (понеделник) ще се проведе конкурсната програма на фестивала, в която могат да участват деца от 5 до 18 годишна възраст, като представят своите произведения в категории "Музика“, "Танц“, "Изобразително изкуство“ и "Млад изобретател“. През 2018 във фестивала се включиха над 100 деца от 11 учебни заведения в Пловдив, които ни смаяха с музикални и танцови изпълнения, рисунки, колажи, моден дизайн с рециклирани материали, макети на геологични обекти, презентации, еко проекти и други. Екипът на Регионалния природонаучен музей – Пловдив сърдечно ви кани да се присъедините към празника!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).