Енев няма да обжалва ареста си. Продължава да мълчи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:36 / 11.07.2012
3096
Охранителят Георги Енев, обрал милион и половина лева от инкасо автомобил, няма да обжалва наложената му от Окръжния съд в Пловдив най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Това съобщи неговият защитник адвокат Георги Кутрянски. Срокът за обжалване изтича днес. 

В случай на жалба мярката трябва да се гледа утре, от 10 часа. По мнение на адвоката на Енев, което е изказано и пред него, обжалване на мярката е безпредметно, той няма шансове и само ще се разкарва, за да го снимат журналистите. Енев също мислел така. Все още той не е проговорил, а дали има нагласа за това, не знам, каза Кутрянски. Той предполага, че когато Енев реши да говори, ще се консултира с него. 

Адвокатът се е виждал с подзащитния си няколко пъти вече. За момента няма промяна в поведението му, Енев продължава да изглежда видимо спокоен и да мълчи по случая с грабежа. Според адвоката дали е нужен психолог ще прецени единствено обвинението, ако има някакви съмнения.

Кутрянски каза, че е разяснил на подзащитния си всички негови юридически права, казал му е и личното си мнение, но единствено той самият следва да си прецени какъв път да поеме. Да мълчи е негово право, каза адвокатът. Той не знае дали Енев ще го послуша. 

Смята обаче, че щом се е обърнал към него да го защитава, значи е склонен. Защитникът на Енев се зарече, че оттук нататък той няма да прави изявления по делото, дори обвиняемият да проговори. Всичко е следствена тайна и само прокурорът може да каже каквото и да е.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (7)

Още по темата (94):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
03.04.2022 Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).