"Джендър алтернативи" завършва младежки проект

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
11:04 / 21.10.2020
3306
Фондация "Джендър алтернативи" завършва младежки проект срещу езика на омразата, хомофобията и ксенофобията срещу бежанци, мигранти и малцинства, съобщи на пресконференция ръководителят на организацията адвокат Милена Кадиева, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"От няколко години се опитваме да работим с млади хора и деца, за да имаме успешна превенция, за да не стига до тежки последствия при случаи на домашно насилие и трафик на хора. Така се роди идеята за проекта HIT" - обясни адв. Кадиева. 

Проектът HIT е създаден от младежи и се изпълнява почти изцяло от младежи. Той се финансира от ЕК, неговата продължителност е 24 месеца, като началото му е на 1 ноември 2018 г., но заради ситуацията с коронавируса приключването е удължено до края на календарната 2020 г. По него се работи с още шест европейски държави, сред които Великобритания, Италия, Кипър, Гърция и  Германия. 

Основната цел е да се създаде методика за младежи на възраст 12-17 г. да реагират адекватно към език на омразата, хомофобия и ксенофобия към бежанци, мигранти и малцинствата. Тази методика вече е факт и може да се използва като помагало дори в училищата.

Подробности за проекта и дейностите по него гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).