Дядо Николай с празнична литургия в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 06.12.2020
2601
Архиерейска света литургия за Никулден ще отслужи Пловдивският митрополит Николай в храм "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Христо Смирненски“ в Пловдив. Празничната служба ще започне малко след 9 часа. 

На 6 декември храм "Св. Николай Чудотворец" чества своя храмов празник. 

Дядо Николай възглави архиерейското богослужение в този храм и на 5 декември (събота). Там владиката отслужи от 18  часа Празнична вечерня с петохлебие.

Най-новият храм в Пловдив  - "Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в кв. "Христо Смирненски" в район "Западен"  – беше тържествено осветен на 9 май 2015 г. в деня, когато Светата Църква празнува Пренасяне мощите на св. Николай.  

Храмът представлява еднокорабна, еднокуполна базилика с височина 22 метра и площ от 200 кв. м. До него се издига 24-метрова камбанария с два вградени часовника.

Въпреки че в богоспасяемия град Пловдив има много прекрасни храмове, и най-новият от тях е уникален и забележителен с прекрасната си архитектура, изящно вътрешно оформление и красив резбован иконостас, пише още "БНР".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).