Държиков коментира фиаското около алтернативните проекти за галерията на "Гладстон"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:18 / 05.11.2018
7066
Очакванията за това, което трябваше да се случи, бях по-високи от това, което реално се случи. Така зам.-кметът по култура Александър Държиков коментира приключилата среща за представяне на алтернативните проекти за галерията на ул. "Гладстон", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече писахме, дебатът приключи с истинско фиаско и по-скоро не се случи.  

"Всички присъстващи очакваха нещо по-детайлно, очакваха по-голяма яснота по проекта и след това да вземат отношение по него. И моите очаквания бяха същите, за съжаление организаторите на това обществено обсъждане или не се бяха подготвили, или по други причини създадоха атмосфера, която не позволява на присъстващите да влязат в детайли по проекта", заяви Държиков. 

По отношение нападката към Общината, че не подписва разрешително, което да позволи на арх. Петкана Бакалова да разкаже за разработката си, защитена с клауза за поверителност, то зам.-кметът по култура заяви, че това разрешително е изникнало в последния момент. "Аз така и не разбрах точната клауза и какви са последствията, защото в крайна сметка - който иска да представи проект, не излага секретна документация. "

В крайна сметка стана ясно, че арх. Петкана Бакалова ще прекрати договора си с фирмата - изпълнител "ГБС" и след това ще разкрие пред обществеността проекта си посредством социалната мрежа. 

Иначе към момента галерията се строи с нормални темпове, изпълнява се приетият проект, противоречието засяга единствено фасадата, която навлиза дълбоко в тротоара по посока на платното.

"Сега строящият се вариант не пречи за евентуалното бъдещо разширяване на "Гладстон" и съответно на кръстовището с ул. "Преслав", поясни Държиков.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (63):
03.10.2019 Дадоха галерията на "Гладстон" на ГХГ
03.10.2019 Отново спор в ОбС Пловдив за галерията на "Гладстон" 32
17.09.2019 Остри реплики между Фурнаджиева и Тотев за галерията на "Гладстон"
02.09.2019 Културният елит на Пловдив и Иван Тотев официално откриха изложбената зала на "Гладстон"
02.09.2019 Откриха новата галерия на улица "Гладстон“ в Пловдив с изложбата "Минимализъм-BG“
02.09.2019 Започна протестът на пловдивските художници
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).