Духов оркестър Пловдив с безплатен концерт в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:35 / 15.08.2020
2294
Отдел "Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив кани пловдивчани и гости на града на поредния концерт на Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев. Музикалното събитие с вход свободен е днес от 18.00 часа в Цар Симеоновата градина до Виенския павилион.

Всяка събота вечер през месеците юли и август с изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни се изявяват различни формации в Цар Симеоновата градина, каквато е била традицията в града още през миналия век.

,Духов оркестър –Пловдив  с ръководител Николай Гешев е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене. Духовият оркестър, както и Биг Бенд Пловдив са двете формации, които традиционно участват във всички градски тържества.

Цар Симеоновата градина, с много дървета, с огромни и красиви корони, фонтаните и езерото с Пеещите фонтани, които през лятото привличат хиляди пловдивчани и гости на Пловдив е едно от любимите места за отдих на пловдивчани и в миналото, и днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).