Доброволци засадиха 70 дръвчета в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:38 / 11.11.2020
1618
Десетки доброволци заедно с кмета на пловдивския район "Тракия" Костадин Димитров се включиха в залесителна кампания в парк "Ротари".

"В 11 часа на 11.11.2020 г. 70 млади дръвчета се присъединиха към белите дробове на града ни. Те ще ни зарадват и с още една красива алея във все по-красивия ни квартал. Благодарим на всички, които се включиха в акцията, както и на дарителите от SB Tech", заяви кметът на "Тракия" Костадин Димитров.

Фиданките са от вида червенолистна декоративна слива и са засадени от двете страни на пешеходна алея.

"С тази кампания целим да популяризираме грижата за зелената система на района ни и да покажем колко важен е индивидуалния принос на всеки от нас", подчерта кметът на "Тракия" Костадин Димитров и благодари на всички граждани, които се включиха в залесяването. Сред тях бе и актьорът Ивайло Христов.

"Има инициативи, които ме вдъхновяват, зареждат и умиляват. Като тази на Район "Тракия" - Община Пловдив. Винаги съм си мечтал да засадя дърво в "Ротари Парк". Е, случи се. Днес доброволци от всички възрасти с огромна радост и удоволствие засадиха 70 декоративни червени сливи. Има кметове, които просто си вършат работата. Браво на Костадин Димитров и всички от екипа му!", написа по-късно Ивайло Христов в профила си във фейсбук,

Инициатива бе под надслов "Да засадиш дръвче", а популяризирането й в социалните мрежи бе организирано от Димитър Михов и Иван Маринов.

Събитието се проведе при спазване на мерките и с подкрепата на администрацията на район "Тракия" и ОП "Градини и паркове".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).