Добрата новина: Вместо цветя за първия учебен ден пловдивско училище дари надежда

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:55 / 05.10.2017
6555
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Единственото нещо, което може да възпитава човека, това е доброто. Затова и добрата постъпка не трябва да я търсим като скъпоценен камък, а да насърчаваме всички и всеки ден да направят нещо добро, защото няма нищо по-красиво от стремежа винаги, навсякъде и във всичко да бъдеш добър човек. 

Под мотото" Доброто е магия, която кара някого да се усмихне" родителският актив, учители и ученици от третите класове на СУ "Димитър Матевски" вече втора година поемат инициативата да дарят средствата от незакупени букети за първия и последния учебен ден на учебната година на едно дете с рядко заболяване.

Това е Тодор Сиваков - ученик от трети клас в същото училище, болен от муковисцидоза или "Болестта на 65 рози". Само около 200 човека в България са болни от тази рядка болест. За съжаление и Тодор е един от тях.

Удовлетворението за неговите съученици и учители е светлината в очите на детето и усмивката на лицето му. Инициативата ще продължи и под друг форма и към нея ще се включат и други класове от СУ "Димитър Матевски". 

Съпричастността на днешно време е заразна, затова нека бъдем съпричастни към проблемите на хората около себе си и да се опитаме да им бъдем полезни, с каквото можем. Чувството е страхотно да виждаме и да предаваме нататък нашите вдъхновяващи примери! Надяваме се, че ще продължаваме да обединяваме сили и в същия дух на любов, надежда и съпричастност, ще продължаваме заедно да даряваме подкрепа, казаха от училището.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).