Директорката на ОУ "Душо Хаджидеков": Разказът на майката е силно преувеличен

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
16:58 / 07.06.2021
7353
Приключи проверката  на Държавна агенция за закрита на детето в ОУ "Душо Хаджидеков" във връзка със сигнала на майка за агресия между първокласници в училището, съобщи за Plovdiv24.bg директорът Грозденка Николова.

Майката твърди, че освен всичко друго, тя самата е станала неволен свидетел и на наръгване с ножица в корема на едно от децата.

По думите на директорката проверката на Агенцията, която е завършила преди минути, доказва, че разказът на майката е силно преувеличен. Обвиненията са тежки и абсолютно безпочвени.

Това е първата от всички проверки, които са започнали в училището, след публикуването на сигнала на майката. Още в петък инспекторите са посетили училището и са прегледали записите от камерите, като са констатирали, че децата режат тиксо с ножички и неволно едно от тях е било одраскано и се разкъсва блузката, като има лека драскотина по корема на детето. Не се е наложило дори да се постави лепенка на раната. Родителите на детето, което е леко одраскано, са предложили да бъде направена снимка, която да предоставят, за да се види, че рана няма.  

В този смисъл Николова твърди, че разказът на майката е силно преувеличен и по-емоционален, отколкото трябва. "Още нещо – майката не е присъствала на инцидента, детето и – също. То е било излязло до тоалетната“, каза директорката.

"Аз не мога да правя предположения, но ако някой родител се обърне към нас и подаде сигнал, ние веднага реагираме“, каза още Николова. Тя веднага е поканила родителите на въпросния 1-ви клас на среща, повечето са се отзовали. Майката, подала сигнала, е поставила въпроса детето и да бъде преместено от класа и даже от сградата, което в известен смисъл нарушава правата на другите деца“, посочи директорката Грозденка Николова, в отговор на въпрос защо майката е притеснена и твърди, че от началото на учебната година целият клас е системно тормозен от едни и същи 4 деца.

По думите на директорката думата "тормозят“ е силно преувеличена.  "Класът е мъжки, повече момчета са се събрали, те по правило са по-буйни. За умишлено тероризиране не може да става въпрос“, каза Николова.

Учителката, която е класен ръководител на същия клас е охарактеризирала въпросното дете, което е замахнало с ножичката, като най-чувствително от всички и най-съпричастно. "Когато друго дете страда, то първо се притичва на помощ", добави тя.

В училището се правят и още проверки, които все още не са приключили. Регионалното управление на образованието в Пловдив също проверява случая.

Виж коментарите (6)

Още по темата (2):
07.06.2021 ДАЗД и РУО разследват детската агресия в ОУ "Душо Хаджидеков"
04.06.2021 Ексклузивно: Потресаващ разказ на майка за агресия в елитно училище в
Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).