Детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги" с много важна новина!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:10 / 07.06.2019
6893
Изключително добра новина за спечелена дългогодишна битка съобщиха от Детската клиника към УМБАЛ "Свети Георги", предаде репортер на Plovdiv24.bg. A именно - oт 1 юни в Клиниката по педиатрия на лечебното заведение са сформирани и работят Комисия за лечение с инсулинови помпи за деца с диабет; Комисия за лечение с растежен хормон и Комисия за лечение на преждевременен пубертет.

Назад във времето Клиниката е имала право да изписва лечение с хормони за растежа. Ситуацията, обаче, се променя и така при всяка нужда, за всеки протокол пациентите на най-голямата болница в страната пътуват до София или Варна.

Последните две години водихме неравна война, разказа за читателите ни доц. д-р Нарцис Калева, директор на звеното по детска ендокринология към Детска клиника към УМБАЛ Св. Георги. И накрая идва победата. "Това е голям успех за нас и нашите пациенти, на които вече няма да се налага да се разкарват, тъй като само на две места се изписваха протоколи за тези скъпоструващи лечение - София и Варна", обясни специалистът. От 1 юни Пловдив също е в списъка и то чрез УМБАЛ "Св. Георги". От лечебното заведение посочват, че записванията стават на тел. 032/ 602 253.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).