"Дефиле на младото вино" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:50 / 11.11.2020
1799
Тази есен винолюбители и винопроизводители ще се срещнат за дванадесети път в Пловдив през ноември по време на фестивал "Дефиле на младото вино“. Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

"Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм. Събитието е част от националния туристически календар.

Фестивалът е първият в България, който със старта си преди дванадесет години проправя път на винения туризъм в симбиоза с културния, като "подава ръка“ на родните винопроизводители, предоставяйки им възможността да презентират качествата и вкусовете на своята продукция пред широката публика.

Откриването е на 13 ноември (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13 ч. "Дионисиево шествие“ и ансамбъл "Тракия“ ще поведат посетителите към началото на Стария град, където в 14 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба “Вила Юстина", които са златен медалист от предходното издание.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).