Децата от "Северен" с грамоти от общинско състезание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44 / 11.04.2014
1981
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На проведеното вчера състезание в община Пловдив под наслов "Защита при бедствие, пожари и извънредни ситуации-защита 2014" от район "Северен" участие взеха учениците от СОУ "Пейо Яворов" с два отбора.

Целта на проведеното състезание е подрастващото поколение да покаже своя придобит опит и знания за реагиране в различни бедствени ситуации.

Децата показаха адекватни реакции и действия при следните центрове - сигнали на гражданска защита, земетресение, спасяване на давещ се човек, херметизиране на хранителни продукти, обгазяване с амоняк и хлор, поставяне на памучно-марлена маска и херметизиране на прозорец и поставяне на противогаз.

Паралелно със състезанието бе проведен и конкурс за рисунка "С очите си видях бедата - 2014", на който район "Северен", представляван от ЦДГ "Весела" и НУ "Христо Ботев" спечели в първите две възрастови групи.

Децата бяха наградени с грамоти лично от Александър Държиков, заместник-кмет "Обществен ред и транспорт" при Община Пловдив. Всички деца получиха подаръци за участието си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).