Чуждестранни образователни институции ще посетят Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:58 / 02.10.2020
1255
Чуждестранни образователни институции ще посетят Пловдив за лични срещи с местни ученици и техните родители в рамките на утвърдения форум "Световно образование.

Гостите ще могат да получат и експертна информация от специализирани консултанти относно кандидатстването в най-предпочитаните дестинации от българските студенти. Есенното издание се провежда за първи път както присъствено на 5 октомври в "Гранд Хотел Пловдив", така и на специализирана онлайн платформа ден по-рано. 

Организаторите на "Световно образование“ – "Интеграл“, отчитат над 40% ръст на кандидатите от региона, които ще стартират висшето си образование във Великобритания през настоящата академична година. Те са избрали да се възползват максимално от възможността за по-ниски такси с гарантирано финансиране, която ще отпадне след Брекзит. Заради предстоящото повишаване на цените, британските институции търсят начини за допълнително финансиране на чуждестранните студенти. Първите оферти за стипендии за българи ще бъдат представени по време на изложението.  

В университетите на Острова пловдивски възпитаници ще се обучават по специалностите Психология, Архитектура, Бизнес, Компютърен дизайн, Визуални ефекти за филми и телевизия, Спортен мениджмънт, Зоология. Приети са и студенти по медицина в Германия, както  и туризъм в Швейцария. Пребиваването им е съобразено с условията за обучение в рамките на пандемията, като повечето западни университети предложиха хибриден модел на обучение – онлайн и присъствено.  

Нидерландия и Дания привличат все повече българи с програми на английски език 

Ръстът на кандидати да се обучават в Нидерландия през последните години вкара България в топ 5 на националностите, представени в страната след Германия, Италия, Китай и Белгия. Очакванията са през тази година Нидерландия да е сред предпочитаните дестинации и за пловдивските ученици като държава, която предлага много специалности на английски език на достъпни цени. Основно българи се обучават тук в университети като Tilburg University, Eindhoven University, University of Groningen, Fontys University of Applied Science, Erasmus University Rotterdam, част от които ще участват в присъствената и онлайн форма на изложението. Предпочитани за изучаване специалности тук са Икономика, Международен бизнес, Компютърни науки и Инженерство.  

Сред другите дестинации, за които консултантите от "Интеграл“ прогнозират ръст в региона, е Дания с университетите, които предлагат бакалавърски и магистърски програми на английски език. Страната привлича вниманието на нашите кандидати през последните години с безплатното обучение и възможностите за връзка между образование и реалния бизнес.

Силен интерес към средното образование в чужбина 

Традиционно Пловдив и региона са сред водещите по интерес към добрите западни училища поради отличната езикова подготовка на децата. С това градът привлича представители на британски и швейцарски колежи, които посещават "Световно образование“, за да се срещнат лично със семействата на кандидатите.

Тази година сред участниците е швейцарския топ Collège Lycée Saint Charles, който въведе IB дипломната програма след 10-ти клас и предоставя преференциални стипендии в зависимост от резултатите на входните тестове. Във виртуалното изложение ще се включат и Abbey DLD, Brillantmont International School и Sidcot School от Великобритания, както и Berlin Brandenburg International School. 

Изложение "Световно образование“ за първи път и с виртуално издание 

На 4 октомври ще се проведе и първото онлайн издание на форума на специализирана онлайн платформа с лесен достъп за регистрация и участие в няколко стъпки. То предлага над 30 специализирани щанда с жива връзка с представители от Нидерландия, Великобритания, Германия, Австрия, Белгия, Италия, Дания, Гърция, Кипър и България. Платформата позволява едновременна комуникация с няколко институции във видео разговор или чат сесии на живо. Всеки участник ще получи достъп до информативни дигитални материали, които ще заместят напълно хартиените каталози и брошури.

Предварителната безплатна регистрация за присъствена и онлайн форма на участие се извършва на https://www.world-education.eu/. Изложението, което е единственото физическо събитие за образование този сезон, ще се проведе в “Гранд Хотел Пловдив“ на 5 октомври, понеделник, от 11:00 до 18:00ч. в съответствие с всички необходими противоепидемични мерки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).