Четири повдигнати пешеходни пътеки изграждат в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 20.11.2020
1857
Стартира изграждането на четири повдигнати пешеходни пътеки в район “Западен“. Това съобщи кметът Димитър Колев, който лично инспектира работата на фирмата-изпълнител.

Две от пешеходните пътеки ще са на бул. “Пещерско шосе“ – до кръстовището с улица “Лерин“ и срещу парк “Акациева горичка“. Решението за изграждането им бе прието от Общинския съвет, като двете съоръжения са по настояване на живущи в района, които подкрепиха исканията си и с подписки. Другите две повдигнати пешеходни пътеки ще са на улица “Орфей“ – до новоизградения многоетажен паркинг и до улица “Дивна“.

“Радвам се, че най-после успяхме да стартираме реализирането на тези съоръжения. Местата, на които ще бъдат поставени, са едни от най-невралгичните точки в района и самият аз подкрепям напълно желанието на жителите точно тук да има пешеходни пътеки, защото автомобилите често се движат с висока скорост и се създават предпоставки за инциденти“, заяви след инспекцията кметът на “Западен“ Димитър Коле

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).