Черни облаци над един от големите пловдивски превозвачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:00 / 20.06.2018
9252
Един от големите пловдивски превозвачи Петко Ангелов може да получи забрана да изпълнява курсове във Франция за една година. В момента във френските съдилища вървят дела срещу компанията "Петко Ангелов БГ" ЕООД,  с която да забранят негови камиони да влизат на територията на страната.

Причината е масови нарушения на камионите му при извършването на каботаж.  Камионите на Ангелов са хващани в нарушения на законите и европейските директиви за превоз  в периода ноември 2014 – септември 2017 година. От обвинителния акт се вижда, че на няколко пъти камиони на пловдивския превозвач са хващани от властите при извършването на каботажи по различни точки на френския бряг.  Сегашният регламент на каботажа позволява  в рамките на 7 дни да се направят три курса  на френската територия от чужди камиони.

При няколко проверки на камиони на пловдивската компания са установени превишен брой товарителници. Освен това на българските камиони са били закачени турски ремаркета, а товарителниците са били от южната ни съседка. В обвинителния акт са описани нарушенията, като вътре е записано, че санкцията достига до 15 хиляди евро.

Според сегашните регламенти на Европейския съюз при установяване на голям брой нарушения от страна на една фирма, може да се поиска преустановяването на дейността й на територията на страната членка.  

Възможно е една от причините за новия пакет за мобилност на ЕС, наречен "Макрон", да е именно поведението на недобросъвестни наши компании, които нарушават европейските директиви в този й вид.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).