"Централен" с реконструкция на поредно междублоково пространство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:54 / 04.09.2020
2099
Район "Централен“ започва облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. "Цар Борис III Обединител“ №155 и 157, ул. "Богомил“ №1 и ул. "Цар Асен“. Затова се разбраха живеещите в зоната по време на обществено обсъждане с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.

"По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено финансиране за реконструкцията“, посочи кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на паркинг за автомобилите на живущите.

"Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект район "Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства“, коментира кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).